Zwak Beerschot maakt op Lommel geen moment aanspraak op de zege

Foto: BELGA

Zwak Beerschot maakt op Lommel geen moment aanspraak op de zege

Print
Na een goede start van de tweede periode gaat Beerschot toch met een slecht gevoel de winterstop in. Op het veld van Lommel maakte de ploeg van Hernan Losada geen moment aanspraak op de overwinning. De bonus van de voorbije weken is één wedstrijd terug verdwenen.

Zes weken geleden zat Beerschot in zak en as na de verplaatsing naar Lommel. Na een dramatische wedstrijd werd een pijnlijke eerste periode afgesloten zonder overwinning op verplaatsing. Zo zal het in de tweede periode ook niet lukken, schreven we toen. Maar kijk, in anderhalve maand tijd was er veel veranderd. De ploeg van Hernan Losada was voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar nog de enige ongeslagen ploeg in de tweede periode en pronkte op verplaatsing zelfs met het maximum van de punten. 

De sterren stonden dus gunstig, maar van al het goede van de voorbije weken bleef er op het veld van Lommel bitter weinig overeind.. Het eerste kwartier waren er nog wel goede intenties bij de bezoekers, meer dan twee ongevaarlijke pogingen uit de tweede lijn van Vancamp leverde het de echter niet op. Daarna zakte de ploeg als een pudding in elkaar: geen pressing, geen creativiteit, geen vlotte combinaties. Het was alsof we naar het Beerschot van de eerste periode aan het kijken waren. Lommel oogde achterin vaak onzeker, maar geen paars-witte speler die eraan dacht om de Limburgse verdedigers onder druk te zetten.

Zonder echt indruk te maken nam de thuisploeg het commando over. Oudalie Sanyang ontpopte zich tot een ware gesel van de Kielse defensie. De 20-jarige vinnige Gambiaan loste net voorbij het kwartier zelf het eerste waarschuwingsschot, zijn poging streelde het zijnet. Twee minuten later kroop de Afrikaanse dribbelkont in de rol van aangever, Thordarsson gaf met een overhoeks schot Vanhamel het nakijken. Dat Beerschot voor rust slechts één goal incasseerde, was uiteindelijk zelfs een meevaller. De onbeholpen Krizan had voor Lommel tot drie keer toe de 2-0 aan de voet, maar worstelde vooral met zichzelf en de bal. Halaimia haalde één van zijn pogingen van de lijn. In de slotminuut van de eerste helft botste de doorgebroken Sanyang op Vanhamel. Beerschot haalde opgelucht adem.

En toch had het er na 45 minuten helemaal anders kunnen uitzien. Met wat meer geluk stond er zelfs een 1-1-tussenstand op het scorebord, maar na zijn winning goal op Westerlo kon Saint-Louis zijn neus voor goals niet bevestigen. De Congolees kreeg na een blunder van Neven vrije baan richting doe, maar twijfelde te lang en botste na een dribbel voorbij doelman Svedkauskas op de teruggekeerde Neven. 

Losada greep tijdens de pauze in en bracht Noubissi en Vorogovskiy voor Duoduit en Grisez. Beerschot ging achterin terug met vier spelen, voorin bracht de extra Kielse aanvaller weinig soelaas. Integendeel, offensief ging het van kwaad naar erger. Beerschot voetbalde na rust geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar. De stadionklok was al aan de 81ste minuut begonnen toen het een eerste keer kon dreigen. Een schot van Vorogovskiy spatte uiteen op de paal. Meer viel er over de tweede helft niet te vertellen. Dat zegt genoeg ...

En zo is Beerschot zijn bonus na de sterke start van de tweede periode alweer kwijt. Lommel nadert tot op één punt en mengt zich nadrukkelijk in de strijd om het tweede finaleticket. Zaterdag kan Roeselare of Union gedeeld mee eerste worden. Beerschot blijft dus sowieso (gedeeld) leider, maar de sfeer aan de kerstdis zal de komende dagen toch iets minder feestelijk zijn. 

Meer voetbalnieuws