Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijk auto-ongeval moet langer in cel verblijven

Foto: rr

Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijk auto-ongeval moet langer in cel verblijven

Print
Vorselaar -

Jonas F., de 21-jarige man die Ian Goormans (16) uit Vorselaar afgelopen weekend aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is vrijdag in Turnhout voor de raadkamer verschenen. Zijn advocaat Bart Vosters vroeg de voorwaardelijke vrijlating onder elektronisch toezicht. Volgens Vosters zou de man niet overdreven snel hebben gereden, en beperkt cannabis gebruikt hebben. “De gevangenis heeft veel indruk op hem gemaakt.” De raadkamer heeft beslist om F. in de cel te houden. Hij moet over een maand weer voor de raadkamer verschijnen.

LEES OOK. Bestuurder dodelijk vluchtmisdrijf in Vorselaar deelde foto van autoschade

“Het verhaal is in grote lijnen gekend, en onveranderd gebleven. De details van het onderzoek moeten nog duidelijk worden”, zei meester Bart Vosters vrijdag na de zitting in de raadkamer. Zijn cliënt Jonas F. (21) uit Grobbendonk werd vanuit de gevangenis naar de raadkamer gebracht. Vosters vroeg om de voorwaardelijke vrijlating, onder elektronisch toezicht. “Mijn cliënt is erg geschrokken, en de afgelopen dagen in de gevangenis hebben veel indruk op hem gemaakt. Hij is nog maar 21 jaar, en had nooit eerder met een misdrijf te maken. De gevangenis is voor hem niet de juiste omgeving”, klonk het.

Over de inhoud van het dossier kon Vosters nog niet veel zeggen. “Het klopt dat hij het slachtoffer heeft aangereden, en is doorgereden. Of het slachtoffer nog gered kon worden moest mijn cliënt gestopt zijn, weten we nog niet. Dat zal de verkeersdeskundige moeten uitmaken. Uit zijn eigen verklaring blijkt dat hij niet aan een overdreven snelheid reed. De alcohol die hij geconsumeerd had waren alleen pintjes, en het drugsgebruik, meer specifiek cannabis, was ook beperkt gebleven.”

De familie van slachtoffer Ian Goormans reageerde na de aanrijding met een brief, en oordeelde dat enkel de zwaarst mogelijke straf terecht zou zijn. “Dat is een begrijpelijke reactie van de familie, maar de strafmaat is nu niet aan de orde”, zei Vosters. “Dat proces moet nog gevoerd worden. Vandaag is alleen van belang of hij al dan niet onder voorwaarden wordt vrijgelaten.” Dat gebeurde niet, Jonas F. moet in de cel verblijven en verschijnt over een maand weer voor de raadkamer.

Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijk auto-ongeval moet langer in cel verblijven
Foto: BERT DE DEKEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio