Belangrijke verbindingsweg in Berlaar is afgewerkt

De Melkouwensteenweg, een uurtje voor de eerste wagens over de straat mochten rijden. Foto: BEPR

Belangrijke verbindingsweg in Berlaar is afgewerkt

Print
Berlaar -

De werkzaamheden aan de Melkouwensteenweg en Heideroosstraat in Berlaar-Heikant (Berlaar) zijn afgerond. Het verkeer mocht er woensdagnamiddag voor het eerst weer passeren.

Het project had een kostprijs van 1,4 miljoen euro. De gemeente Berlaar betaalt zelf zo’n 680.000 euro. De werkzaamheden zijn gestart op 6 mei, een dikke zeven maanden later zijn ze klaar. “We hebben brede fiets- en voetpaden aangelegd. De voetgangers en fietsers zullen nu aanvoelen dat ze de belangrijkste weggebruikers zijn. Er is ook nieuw groen aangeplant en er komen nog bomen bij om het geheel wat op te fleuren. De Heideroosstraat is nu ook gerioleerd en dat was vroeger niet het geval. Er zijn ook verkeersstroken en nieuwe straatverlichting aangebracht”, zegt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA).

“Dit zal een heel ander uitzicht geven en de verkeerssituatie wordt vooral ook veel veiliger. Vanaf het verhoogde kruispunt aan de Heistsebaan zal voortaan ook een zone 30 gelden tot aan de Aarschotsebaan”, benadrukt de schepen nog.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio