Vriend van Tanja Dexters krijgt jaar rijverbod en voorwaardelijke celstraf voor vluchtmisdrijf

Michael Peeters, de ex-vriend van Tanja Dexters, is door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld tot een rijverbod van een jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De man, die vluchtmisdrijf pleegde na een zwaar ongeval op de E313, moet ook een boete van 10.800 euro betalen waarvan 3.600 met uitstel. “Enkel aan een gelukkig toeval te wijten dat er geen doden vielen.”

brip

In maart dit jaar raakte Michael Peeters uit Herentals, de ex-vriend van mediafiguur Tanja Dexters, betrokken bij een ongeval op de E313 in Olen. Op camerabeelden was te zien hoe de man erg roekeloos had gereden: hij haalde hoge snelheden, en haalde anderen langs rechts in via de pechstrook. Na het ongeval ging hij ervandoor, nog voor de politie vaststellingen gedaan had.

Volgens de rechtbank hadden Peeters en ook Dexters in hun verklaring de schuld voor het ongeval, minstens voor een deel, proberen af te wentelen op de bestuurder van de aangereden wagen. “Maar op de filmbeelden is duidelijk dat beklaagde niet voor het ongeval uitweek. Op het ogenblik dat hij op de snelweg kwam, overschreed hij onmiddellijk een doorlopende witte lijn en hield hij een totaal onverantwoorde snelheid aan. Het is enkel aan gelukkig toeval te wijten dat er geen doden of zwaargewonden vielen.”

“Het onverantwoorde rijgedrag van de beklaagde kan enkel verklaard worden door een totaal verkeerde ingesteldheid als het gaat over verkeersveiligheid en respect voor andere weggebruikers. De houding van de beklaagde kan niet anders dan zeer laakbaar genoemd worden”, oordeelde de politierechtbank in het vonnis.

Peeters wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden met volledig uitstel, en een boete van 10.800 euro waarvan 3.600 euro met uitstel. De man heeft ook een rijverbod van een jaar gekregen. Nadien zal hij opnieuw een theoretisch en praktisch examen moeten afleggen, alsook een psychologische test.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio