‘Denk mee voor Kalmthout’ mikt op sociaal-creatieve bewoners

Kalmthoutenaars mogen 300.000 euro aan projecten besteden

‘Denk mee voor Kalmthout’, zo heet het participatietraject dat de gemeente lanceert op 6 januari. Het voorziet een budget van € 300.000 waarmee inwoners, na stemming, projecten van algemeen belang mogen uitwerken.

“We nodigen iedereen om binnen de eigen wijk voorstellen uit te werken die bijdragen aan het algemeen belang. Mensen worden wel eens betrokken bij het uitwerken van projecten, maar hier starten ze vanaf nul. Voorstellen moeten bijdragen tot een sterkere wijk. Iedereen mag eraan meewerken”, legt burgemeester Lukas Jacobs uit. Deze bestuursperiode is er 300.000 euro voor zowel wijk- als wijkoverschrijdende projecten. Een voorstel kan maximaal 10.000 euro krijgen.

“Via het platform denkmee.kalmthout.be kan elke inwoner zich gedurende drie maanden registreren en voorstellen indienen. Via datzelfde platform kan er gediscussieerd worden over de voorstellen en wordt er uiteindelijk ook over gestemd. Elke bewoner kan op maximaal drie voorstellen stemmen. Dat kan ook via papieren formulieren. Het echte startschot wordt gegeven in februari op wijkvergaderingen”, besluit de burgemeester. (evdw)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio