© Elke Lamens

Hallo MLM organiseert warmste dag in Jeugdhuis De Non

“Heel wat mensen geraken niet in Kortrijk”

Drie Zoerselse vriendinnen, Murielle, Leentje en Myriam, organiseren zaterdag 21 december onder de noemer ‘Hallo MLM’- De Warmste Week@Zoe een warme dag in Jeugdhuis De Non. Zeg maar een miniversie van het Glazen Huis. Ze doen dit ten voordele van de vzw Sportpret.

Elke Lamens

“Wij zijn drie geëngageerde mama’s die zich maar al te goed realiseren dat we het hier eigenlijk supergoed hebben. Daarom wilden we graag een en ander voor de Warmste Week organiseren. Zo plaatsten we bij de lokale handelaars een zestigtal voetbalspaarpotjes waarin klanten centjes kunnen achterlaten. Sommige winkeliers hebben al laten verstaan dat ze zelf een bedrag zullen bijpassen”, vertelt een tevreden Myriam uit Sint-Antonius.

In zes weken tijd zetten de drie vriendinnen ook een hele carrousel in gang waarbij scholen en verenigingen werden gemobiliseerd om een leuke actie te bedenken. “We merkten gaandeweg dat er nog heel wat andere warme mensen iets wilden organiseren, maar dat de zoektocht soms moeilijk was. Het ontbrak hun vaak aan een kader en dat hebben we willen creëren”, vult Murielle uit Zoersel aan.

De drie vriendinnen kwamen ook als snel tot de conclusie dat een trip naar Kortrijk lang niet voor iedereen haalbaar is. “Voor sommigen is dat echt te ver. We wilden daarom de drempel verlagen en dichter bij huis iedereen die iets heeft georganiseerd de mogelijkheid te bieden zijn opbrengst persoonlijk aan te bieden. We vonden het Jeugdhuis De Non in Halle-Dorp meteen bereid om hun deuren voor ons open te zetten. Van 11u tot 23u kun je er zaterdag doorlopend terecht. Het wordt een warme Zoerselse dag die bol staat van de animatie, livemuziek, en oriëntatieloop, huggen met Santa Claus, eet- en drankkraampjes en een barbecue. We krijgen ook de steun van de lokale Radio Zoe FM.” Diederik Van der Veken steunt graag het initiatief. “Het was nu wel erg kort dag. Volgend jaar kunnen we met een mobiele studio komen, zodat we alles live kunnen uitzenden en er een echt Glazen Huis voor Zoersel van maken”, stelt hij. De dames plannen voor volgend jaar een driedaags evenement, maar hopen nu alvast op een mooie opbrengst vanuit heel Zoersel die ze dan in Kortrijk persoonlijk kunnen gaan overhandigen.

De opbrengst van de actie gaat naar vzw Sportpret. “We hebben voor deze vzw gekozen, omdat ze in Zoersel haar thuisbasis heeft. Beweging voor kinderen vinden we als moeders erg belangrijk”, klinkt het bij het drietal. “Het gaat eigenlijk om veel meer dan een sport leren kennen”, verduidelijkt projectmedewerker Claudia van Sportpret. “Het gaat om samen leren en spelen, taalvaardig worden en vrienden maken.”

Zaterdag 21 december, van 11 tot 23u, Jeugdhuis De Non, Halle-Dorp 37, Zoersel, leentje.vervliet@mac.comMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio