Michel Lelièvre in elkaar geslagen

Michel Lelièvre, de voormalige kompaan van Marc Dutroux, is woensdag aangevallen in Anderlecht. Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek is geopend.

tg

De daders zouden het opvangtehuis waar Lelièvre verblijft in Anderlecht zijn binnengedrongen om hem een pak slaag te geven. Lelièvre moest niet in het ziekenhuis worden opgenomen voor vezorging. De daders hebben ook zijn kamer overhoop gehaald.

Volgens de politie krijgt hij geen speciale bescherming sinds hij werd vrijgelaten maar beseft hij wel dat iedereen hem haat. Daarom dat hij zich amper op straat laat zien.

Michel Lelièvre heeft op 2 december de gevangenis verlaten en profiteerde van een vrijlating onder strikte voorwaarden. Zo mag hij geen drank of drugs gebruiken en mag hij niet in de buurt komen waar zijn slachtoffers of hun nabestaanden wonen.

Omdat niemand hem wilde opnemen na zijn vrijlating of omdat niemand hem een kamer wilde verhuren, verblijft hij tijdelijk in een opvangtehuis voor daklozen in Anderlecht. Daar is hij woensdag aangevallen, weet RTBF.

Michel Lelièvre werd in 2004 veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor de ontvoering van kinderen, bendevorming en drugshandel. Dutroux zelf kreeg levenslang.

Vastgoed

Jobs in de regio