Bestuurder (24) derde keer betrapt onder invloed van drugs terwijl hij kind gaat afhalen

Foto: BELGA

Bestuurder (24) derde keer betrapt onder invloed van drugs terwijl hij kind gaat afhalen

Print
Mechelen -

De politie kon woensdag een man tegenhouden die onder invloed van cocaïne, hasj en amfetamines zijn kind van school wilde halen. Het afgelopen jaar was de man al twee keer eerder betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Een chauffeur trok woensdagmiddag in de Hazeldonkstraat in Mechelen de aandacht van een patrouilleploeg van de politie. De bestuurder droeg zijn autogordel niet en werd daarom aan de kant gezet. Dat bleek niet de enige inbreuk te zijn, want de wagen was ook niet verzekerd of ingeschreven en de technische keuring was vervallen sinds 15 januari 2019. Daarnaast had de 24-jarige man ook zijn identiteitskaart en rijbewijs niet bij. Zijn rijbewijs ligt, in afwachting van zijn herstelexamens, nog op het parket na een eerdere veroordeling.

Als klap op de vuurpijl bleek de chauffeur ook onder invloed van een cocktail van drugs. “Gezien de uiterlijke kenmerken van drugsgebruik hebben we een drugstest afgenomen”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. “Hij testte positief op cocaïne, hasj en amfetamines. In die toestand wilde hij zijn kind van school gaan halen. Eerder dit jaar testte hij al twee keer positief. In januari veroorzaakte hij zelfs een ongeval met zijn kind op de achterbank.”

Het voertuig werd meteen getakeld en werd met het oog op een mogelijke verbeurd verklaring ook in beslag genomen door het parket.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio