© Dirk Vertommen

Kato Gâteaux (20) opent ontbijt- en lunchbar: “Ik ben best wel trots op mezelf”

Voor Kato Lauwens wordt het een eindejaar om nooit te vergeten. Op haar twintigste opende ze op de Mechelse Korenmarkt haar eigen ontbijt- en lunchbar Kato Gâteaux. Op het menu staat vanzelfsprekend ook haar taarten.

Sven Van Haezendonck

De Mechelse heeft op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouwestraat met de Korenmarkt het vroegere pand van Domus gekocht. In haar geheel eigen stijl met roze accenten heeft ze de zaak ingericht. “Toen ik dinsdagmorgen de deur opende, had ik niet super veel stress. Afgelopen weekend had ik al een test georganiseerd voor vrienden en familie. Alles is vlekkeloos verlopen en ook dinsdag kwam het volk geleidelijk binnen. Ik geniet er van en ik ben best wel trots op mezelf”, zegt ze.

Bij Kato Gâteaux kunt u heel de dag door een stuk taart bestellen: wortel, brownie, bounty en kokos-limoen. Prijzen variëren van 4,50 tot 6,50 euro. De duurste is de cheesecake met frambozencoulis. “In het bakkerijgedeelte verkopen we taarten die mensen mee naar huis kunnen nemen”, geeft Kato aan.

In haar nieuwe zaak kunt u ook ontbijten of lunchen. Ontbijten kan tot 11.45u. Zo zijn er onder andere pannenkoeken, chiapudding of een toast hummus met rode biet en een slaatje bestellen. Lunch wordt geserveerd van 12 tot 15u. Er is dagelijks een soep. De quiche die momenteel op de kaart staat, is er eentje met pompoen, spinazie, rode ui en feta. “De meeste gerechten zijn plantaardig. Ik hou het graag zo gezond mogelijk”, vertelt Kato.

De zaak is van dinsdag tot en met zaterdag open van 8.30 tot 16.30u.

www.katogateaux.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Tips om te Doen!