© Isabel Marant/Isopix/Shutterstock

Van wedgesneaker tot Meghan Markle: dit waren dé modetrends van het voorbije decennium

Lyst, de internationale modezoekmachine, heeft het voorbije decennium in cijfers gegoten en lijstte de opvallendste modetrends op, zowel wat schoenen, handtassen, must have pieces en it-girls betreft.

flb

Lyst werd in 2010 opgericht en kan dus aan de vooravond van 2020 grasduinen in de cijfers van de voorbije tien jaar. Alleen al in 2019 alleen al meer dan 70 miljoen shoppers uit 120 landen ervoor om hun zoektocht te beginnen via die zoekmachine. Nu we een nieuw decennium tegemoet gaan, geeft Lyst een overzicht van de belangrijkste trends van de afgelopen tien jaar.

“Hoewel het nog te vroeg is om de mode-impact van het afgelopen decennium echt te begrijpen, zijn een aantal belangrijke feiten al duidelijk geworden”, klinkt het. “In de afgelopen tien jaar is ons shoppen groener geworden en onze kleding meer politiek bewust. Onze rokken werden langer en onze tassen kleiner. Streetwear en athleisure stonden niet langer aan de zijlijn van de mode-industrie maar werden het middelpunt. Sweatshirts raakten in de mode, sneakers werden extravaganter en leggings werden (heel erg) duur.”

In elk geval sprong een aantal items er wel uit. Denk maar aan de wedgesneakers van Isabel Marant of de ‘ugly shoes’ van Balenciaga, de truien van Kenzo en de riem van Gucci. Ook wat stijliconen betreft werd voor elk jaar een iemand naar voren geschoven. In chronologische volgorde gaat het om Alexa Chung, Rihanna, Olivia Palermo, Cara Delevingne, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Beyoncé, Bella Hadid, Kylie Jenner en Meghan Markle.

NIET TE MISSEN