Nieuwmoerse beeldhouwer Jorg Van Daele geeft Maleisië ‘Kus voor Vrede’

Het kunstwerk van Jorg Van Daele wordt omringd door kunstenaars uit de hele wereld. Foto: rr

Nieuwmoerse beeldhouwer Jorg Van Daele geeft Maleisië ‘Kus voor Vrede’

Print
Kalmthout -

Beeldhouwer Jorg Van Daele maakte in Maleisie een beeld dat een vaste plaats heeft gekregen aan de internationale luchthaven van Langkwai. Het beeld Kiss for Peace is onderdeel van zijn internationale project Wings for Peace.

Enkele jaren geleden begon de Nieuwmoerse kunstenaar een internationaal project met als titel Wings for Peace. Met eigenzinnige beelden die hij ter plekke maakt met lokale steen, wil hij mensen laten nadenken over vrede en saamhorigheid met respect voor hun cultuur en eigenheid. Via symposia wereldwijd bouwde hij ondertussen een stevige reputatie op. In tweeëntwintig landen kreeg hij opdrachten om een nieuw beeld te maken. Zo komt het dat er op dit moment in alle werelddelen beelden van hem staan. Zijn nieuwste creatie realiseerde hij in Maleisië.

“Ik maakte dit beeld op een symposium dat plaatsvond in het regenwoud in Langkawi. Het was in elk geval apart werken in de jungle tussen de apen, schorpioenen en miljoenpoten. Het evenement kwam er in aanloop van de biënnale van Kuala Lumpur volgend jaar”, legt Jorg Van Daele uit.

De steen waaruit het werk is gehouwen, is witte marmer. “Dat marmer komt uit een steengroeve die is opgenomen in de lijst van Unesco Werelderfgoed, het brokstuk lag er al een tijdje.”

Binnenkort publiceert hij een boek waarin de 26 beelden van Wings for Peace die zijn verspreid over de wereld hun verhaal doen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio