Politie ontdekt 2.350 cannabisplantjes in woning: 30 maanden cel

Themabeeld. Foto: AP

Politie ontdekt 2.350 cannabisplantjes in woning: 30 maanden cel

Print
Kasterlee -

De rechtbank in Turnhout heeft vijf personen veroordeeld voor het uitbaten van een cannabisplantage in een woning op de Retiesebaan in Kasterlee. De politie ontdekte daar op 21 maart 2.350 plantjes.

Bij een huiszoeking op 21 maart trof de politie in een huurwoning op de Retiesebaan in Kasterlee in totaal vijftien moederplanten, 1.098 stekjes en 1.250 cannabisplanten in verscheidene groeifasen aan. In de badkamer van de woning lag een zak met in totaal 2,65 kilogram cannabis. De speurders ontdekten dat elektriciteit voor de meter werd afgetapt.

De huurder van het huis, de Nederlander Caryl E. (29) uit Antwerpen, is veroordeeld tot een effectieve celstraf van dertig maanden en een boete van 5.000 euro. Lefteris P. (27) uit Antwerpen kwam geregeld langs in Kasterlee en is veroordeeld tot dezelfde boete en dertig maanden cel, waarvan tien maanden met uitstel. In zijn woning vond de politie ook nog cannabis terug. Drie andere medebeklaagden kregen elk nog een boete. De twee hoofdbeklaagden moeten elektriciteitsmaatschappij Iveka in totaal 105.539 euro betalen voor het aftappen van de stroom.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio