Archiefbeeld.

Politie verzegelt café aan Turnhoutsebaan wegens klachten en drugsgebruik

Een café aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout is verzegeld nadat de politie er drugsgebruik had vastgesteld. Dat gebeurde tijdens een controle zondagavond naar aanleiding van klachten van omwonenden.

dvd

Bij aankomst van de politie verstopte een van de klanten zich in de toiletten. De politie kon horen hoe de man verschillende keren iets doorspoelde. De inspecteurs haalden de man uit het toilet, waarna de man veinsde dat hij flauwgevallen was.

“Hij werd daarna gecontroleerd en bij die controle werd een aanzienlijke hoeveelheid cash geld gevonden”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Later bleek ook dat de man illegaal in het land verblijft. Hij werd ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken.”

In de zaak waren 29 klanten aanwezig. “In de rokersruimte zaten hoofdzakelijk klanten die geen drankjes hadden, maar her en der vonden onze mensen wel restanten van drugsgebruik. Drie mensen waren ook in het bezit van drugs. Bij nog drie andere klanten konden geen geldige verblijfsdocumenten gevonden worden. De zaak werd in opdracht van het parket verzegeld.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio