Betonmixer crasht tegen rij bomen

Print
Lier -

Een betonmixer is maandag tegen enkele bomen en de omheining van het afvalverwerkingscentrum van Ivarem, aan de Mechelsesteenweg in Lier, terechtgekomen. Wellicht gebeurde het ongeval omdat de chauffeur onwel werd.

De betonmixer was onderweg richting Duffel toen het ter hoogte van Ivarem misliep. De chauffeur verloor de controle over het stuur van zijn vrachtwagen, dwarste de drukke Mechelsesteenweg en belandde aan de overkant van de straat tegen enkele bomen. De truck vernielde ook de omheining van Ivarem.

Volgens de politie is de bestuurder mogelijk onwel geworden. Hij werd voor een grondige medische controle naar het ziekenhuis van Lier overgebracht.

Omdat de vrachtwagen volgeladen was met beton, namen de takelwerken heel wat tijd in beslag. De politie moest de Mechelsesteenweg gelukkig niet helemaal afsluiten voor die klus. Het verkeer kon beurtelings voorbij de plaats van het ongeval. Zo werden grote verkeersproblemen in de buurt vermeden.

De trekker van de betonmixer raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. “Het is een klein mirakel dat er geen andere auto’s of zwakke weggebruikers bij het ongeval betrokken zijn. De Mechelsesteenweg is een drukke baan. Tijdens de spits is het hier ook vaak aanschuiven. Een geluk bij een ongeluk dat de truck geen enkele andere wagen heeft meegesleurd. Anders waren de gevolgen wellicht veel erger geweest”, vertelt een buurtbewoner.

Betonmixer crasht tegen rij bomen
Foto: BFM
Betonmixer crasht tegen rij bomen
Foto: BFM
Betonmixer crasht tegen rij bomen
Foto: BFM

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio