DISCUSSIE. Hoe zorg je er zélf voor dat je ziekenhuisfactuur niet de pan uitswingt?

Foto: Hollandse Hoogte / Joyce van Belkom

DISCUSSIE. Hoe zorg je er zélf voor dat je ziekenhuisfactuur niet de pan uitswingt?

Print

Er zijn grote prijsverschillen in ziekenhuisfacturen. Dezelfde operatie levert in een ander ziekenhuis soms een heel ander eindbedrag op. Hoe hou jij je ziekenhuisfactuur onder controle? Wat kan je eigenlijk zélf doen, en hoe alomvattend - en duur! - is jouw hospitalisatieverzekering, als je er al een hebt?

Het CM Gezondheidsfonds bestudeert elk jaar heel nauwgezet de ziekenhuisfacturen van haar leden. Een van de voornaamste conclusies uit het nieuwe rapport is de stijging van de ereloonsupplementen met 4,7 procent en dit bovenop de index.

Bepaalde kosten op de eindfactuur zijn voor de patiënt, want zelfs een hospitalisatieverzekering biedt geen garantie omdat sommige verzekeringen de zogenaamde niet-vergoedbare honoraria niet terugbetalen.

Wat is jouw ervaring hiermee? Let je op alle kosten die je mogelijk worden aangerekend bij een ziekenhuisopname? Kies je bewust voor een een- of meerpersoonskamer? Is jouw verzekering alomvattend, of… is zo’n polis voor jou niet te betalen? Is een mogelijke ziekenhuisopname voor jou een financieel probleem?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties worden gebundeld in Gazet van Antwerpen van dinsdag.

Nu in het nieuws