21-jarige verdachte van dodelijk vluchtmisdrijf blijft aangehouden

De onderzoeksrechter heeft zondagavond beslist om Jonas F. (21) onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Hij vluchtte vrijdagnacht na de aanrijding in Vorselaar met slachtoffer Ian Goormans (16) huiswaarts. “Samen met zijn ouders heeft hij ’s middags de politie gebeld, ook al wist hij naar eigen zeggen niet dat hij iemand had aangereden”, zegt zijn advocaat.

phu, jtp

“Ja, hij heeft vluchtmisdrijf gepleegd.” Advocaat Bart Vosters ontkent niet wat niet te ontkennen valt. Zijn cliënt Jonas F. (21) stopte vrijdagnacht niet toen hij “iets” aanreed op weg naar huis in Grobbendonk. “Hij is in bed gekropen, waarna zijn ouders de schade aan de wagen hebben vastgesteld en hem uit bed hebben gehaald”, vertelt hij. “Wat later hebben ze, met zijn goedkeuring, de politie gebeld.”

Vosters was niet bij het politieverhoor en zegt niet te weten hoe dronken en hoe onder invloed zijn jonge cliënt was op het moment van de feiten. “Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Het klopt wel dat hij met zijn voorlopig rijbewijs in principe niet de baan op mocht. Ik kan melden dat hij alleen in de auto zat op het moment van de jammerlijke feiten.”

De 21-jarige verscheen zondag voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Die besliste de jongeman uit Grobbendonk officieel aan te houden. F. verschijnt vrijdag voor de raadkamer, die zal beslissen of hij al dan niet dertig dagen extra in de cel moet blijven. Volgens zijn advocaat heeft hij oprecht spijt van wat er vrijdagnacht is gebeurd.

© rr

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio