Nieuw drama voor Anderlecht: Yari Verschaeren afgevoerd met draagberrie na afgrijselijke enkelblessure

Anderlecht blijft de pech opstapelen. Tijdens de wedstrijd tegen Standard liep Yari Verschaeren in de 55e minuut een ernstige enkelblessure op. De 17-jarige middenvelder van Anderlecht sloeg zijn voet om en moest even later het veld verlaten op een draagberrie. Het is voorlopig nog wachten op meer nieuws over de ernst van de blessure.

sfk, vvg

WAARSCHUWING: expliciete beelden!

Na een wissel tegen KV Oostende en twee korte invalbeurten tegen Charleroi en Moeskroen (beker) kreeg de 18-jarige Verschaeren de kans als spelmaker op Sclessin. Maar na een uur was zijn wedstrijd voorbij. Het incident met Verschaeren gebeurde in een duel met Standard-speler Lavalée maar die beging geen overtreding: het goudhaantje van Anderlecht sloeg zelf zijn voet om. Het waren afgrijselijke beelden:

© BELGA

Lichtpuntje

Het was tot dan toe een moeilijke wedstrijd voor Verschaeren. Zijn eerste echte baltoets kwam er na zeven minuten, ook meteen de tweede keer dat Anderlecht balbezit had op de helft van Standard. Daarmee was de toon gezet voor de wedstrijd van de Rode Duivel. Samuel Bastien schaduwde Verschaeren vrijwel constant. En als die mee in de aanval trok, zat Gojko Cimirot kort op zijn huid. De Rouches lieten Verschaeren dus niet in z’n spel komen als hij dan toch eens de bal had.

Na een klein kwartier kwam hij, al zwervend van links naar rechts, een beetje los. Het leverden meteen twee gevaarlijke voorzitten van Jérémy Doku op. Naar Alexis Saelemaekers en Kemar Roofe (die later wel de 1-1 maakte) was het ondertussen zoeken, wat het voor Verschaeren niet makkelijker maakte. Integendeel. Toen het Anderlecht-talent toch eens wat vrijheid kreeg en in de zestien kon komen, geraakte hij niet voorbij een bos van Standard-spelers.

De power van het Luikse middenveld in combinatie met zijn quasi onzichtbare aanvalspartners maakten het voor Verschaeren gewoonweg onmogelijk om zijn stempel te drukken. Na de 1-0 van de thuisploeg was het opnieuw veel lopen voor Verschaeren. De tweede helft begon hij nog met een mooie dribbel voorbij Cimirot, maar toen kwam dat pijnlijke moment in duel met Lavalée. Bij paars-wit bidden ze dat de schade meevalt.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws