Stormloop op koopjes bij failliete kledingzaak

De uitverkoop die de curator afgelopen weekend organiseerde in de failliete kledingzaak Goris heeft in de Zandstraat in Herentals een kleine stormloop veroorzaakt. “Toen we zaterdagochtend de deuren openden stond en zo’n driehonderd mensen voor de deur”, zegt Pieterjan Van Emelen van veilinghuis Jorisco.

(mph)

In de kledingzaak lagen honderden kledingstukken te wachten op een koper. “We hebben een eerste groep mensen binnengelaten en dan de deur gesloten”, legt Van Emelen uit. “Daarna was het eenvoudig. Als er iemand naar buiten kwam, mocht een nieuw klant naar binnen. Het bleef de hele dag druk. Ik moet zeggen dat dit allemaal zeer ordelijk en beleefd is verlopen. We hebben elders al andere dingen meegemaakt als we op een zeer korte periode een winkel moet leegverkopen.”

Ook de financiële regels waren eenvoudig. Alles mocht weg aan de helft van de getekende prijs. Er waren dus koopjes te doen. “We hebben hier al heel wat mensen gehad die zeggen dat ze vroeger klant waren in de winkel. Ze vinden het spijtig dat de zaak verdwijnt, maar komen dan toch nog een laatste keer langs om van de kortingen te genieten.” De planning was dat Jorisco het merendeel van de stock op twee dagen zou uitverkopen.

“Maandag gaan we bekijken wat er nog in huis is”, besluit Van Emelen. “Op basis van de inventaris wordt beslist of er nog een extra verkoopdag bijkomt met mogelijk nog een hogere korting of helemaal niets meer.” Over de toekomst van het winkelpand is verder nog niets bekend.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio