De Wever haalt opnieuw uit naar Rutten: “Ik heb beloofd dat ik hen federaal nooit zou laten vallen”

Het zit er nog steeds bovenarms op tussen N-VA en Open VLD. Bart De Wever verklaarde zondagmorgen in De Zevende Dag dat hij “niet meer on speaking terms” is met Gwendolyn Rutten. De Wever neemt Open VLD kwalijk dat het hem liet vallen in de federale regeringsonderhandelingen.

mvdr

Bij de vorming van de Vlaamse regering met zijn er tussen N-VA, Open VLD en CD&V “afspraken gemaakt” over het federale niveau, verklaarde Bart De Wever in De Zevende Dag. “Ik heb hen gezegd dat als we federaal zouden onderhandelen, ik hen nooit zou laten vallen.”

Omgekeerd werden geen beloftes gemaakt, maar voor De Wever is het de evidentie zelve dat je wel aan hetzelfde zeel trekt. “De inhoud van de nota van Paul Magnette staat haaks op het Vlaams regeerakkoord. Wat voor zin heeft het om Vlaams te besparen als de miljarden weer buitenvliegen via de federale achterdeur?”

Dat Rutten toch oren had naar de paars-groene plannen van Magnette, leidt nog steeds tot gekibbel tussen haar en De Wever. Hij tilt er zwaar aan dat hij “zonder enige kennisgeving of conflict plots opzij geschoven werd door een van de coalitiepartners.”

Tegelijkertijd haalt hij opnieuw hard uit naar Rutten. “Ik zag dat ze gisteren op Instagram een prachtige foto van een paars-groene zeepbel heeft geplaatst. Daarmee geeft ze misschien aan dat paars-groen een zeepbel is? Het had ook de vorm van een hele grote nul.” De Wever voegde er ook aan toe dat hij “niet meer on speaking terms“ is met Rutten.

De Wever hoopt nog altijd dat hij straks de tijd krijgt om paars-geel te onderzoeken. “Het is voorlopig onvoldoende geprobeerd.” De Wever heeft in ieder geval wel het idee dat informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hem serieus nemen.

Vastgoed

Jobs in de regio