De Rotterdamstraat is één van de gecontroleerde fietsstraten waar automobilisten op de bon vlogen (archieffoto). © Patrick De Roo

26 bestuurders beboet omdat ze fietsers inhalen in fietsstraat

Het verkeersondersteuningsteam regio City van de Antwerpse politie hield zaterdag bijna een hele dag controles in verschillende straten. Het doel was om de veiligheid van onder meer fietsers te verhogen. Gezien het regenweer was het vrij kalm in de controleerde fietsstraten, maar toch vlogen in totaal 26 bestuurders op de bon.

jtp

In de Lange Dijkstraat werden acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. De politie deelde hetzelfde aantal boetes om dezelfde reden uit in de Rotterdamstraat. Ook in de Van Arteveldestraat waren verschillende ongeduldige bestuurders. Daar werden 10 personen beboet omdat ze fietsers inhaalden.

Ook enkele fietsers waren zaterdag in overtreding. Zo waren er vier die in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat fietsten. Aan de Schijnpoortweg werden dan weer negen fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio