doelpuntenmaker Samyn (rechts) © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen - La Louviere 2-1

Drie dolle minuten brengen Lierse Kempenzonen drie gouden punten

Met een vierde thuiszege dit seizoen sloot Lierse Kempenzonen een lastige eerste seizoenshelft toch nog met een positieve noot af. De Pallieters kwamen tegen La Louvière op achterstand, maar in drie dolle minuten keerden Samyn en Buyens alsnog het tij.

Kurt Guldentops

Met een positief gevoel 2019 afsluiten. Dat was voor Lierse Kempenzonen zaterdagavond op het eigen Lisp tegen La Louvière zo’n beetje de opdracht. Ook al wisten de Pallieters bij voorbaat niet van een degradatieplaats weg te zullen geraken. In vergelijking met de nederlaag bij Thes Sport voerde de sportieve staf vier wijzigingen door. Thomas Wils, Jonas Vinck, Jasper Sols en Emile Samyn waren er van bij de start bij. Kassim Doumbia, Kino Delorge, Toon Janssen en Younes Ben Hammou betaalden de prijs voor een hele bleke werkdag in Tessenderlo met een zitje op de bank.

Nog binnen de eerste minuut had Lierse Kempenzonen een voorsprong in het vet liggen. Samy zette zich door, kapte zich perfect vrij, maar zag zijn plaatsbal nog via de vingertoppen van Cremers in hoekschop geduwd. Nog binnen het kwartier moest diezelfde Cremers plat op een schuiver van Kindermans. Maar dan was het alweer tijd voor cadeautjes op het Lisp. Wils miste zijn interceptie, Frans ging in duel en caprioleerde het leer ongelukkig voor de voeten van Fleix, die maar over Geens in doel te duwen had. Alweer een opdoffer die het vertrouwen een flinke knauw gaf. Enkel Samyn kon voor de pauze nog dreigen na een gekraakt schot van Maus, maar daarmee was het verhaal van de eerste 45 minuten zo’n beetje geschreven. Of toch niet. Want coach Dirk Gyselinckx kreeg op weg naar de kleedkamers nog een gele kaart onder de neus geduwd van een flets leidende scheidsrechter Florian Stove, die er zelf best ook één verdiende voor zijn portie warrige beslissingen.

Drie dolle minuten

De thuisploeg dook gretig de tweede periode in en werd nog in het vierde kwartier beloond. Eerst knalde Vermeiren nog onbegrijpelijk over op aangeven van Vinck, maar de gelijkmaker volgde alsnog. Samyn schoof een scherpe voorzet binnen. En Lierse kreeg nog meer. Drie minuten later ging de bal immers op de stip na vermeend handspel van Locingo. Buyens behield de kalmte en legde simpel voorbij Cremers. Samyn had nadien nog voor meer lekkers kunnen zorgen, maar rateerde zijn kopbal op luttele meters van doel. Heet werd het nog toen Vinck een bal van de doellijn moest keren, maar uiteindelijk hielden de Lierenaars hun voorsprong vrij makkelijk overeind.

Met 16 punten blijft Lierse Kempenzonen op een degradatieplaats en is er na de jaarwisseling nog een hele weg af te leggen richting behoud. Maar de winst tegen La Louvière was hoe dan ook een eerste zetje in de rug.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Vinck, Frans, Wils, Nelissen, Sols (84’ Janssen), Maus (46’ Ben Hammou), Buyens, Kindermans, Samyn (72’ Delorge), Vermeiren.

LA LOUVIERE: Cremers, Locingo (87’ Ndikumana), Luhaka, Fleix, Saidane, Salem-Ngabou (83’ Baludy), Utshinga (62’ Marquis), Herzallah, Perera-Bofomua, Dahmane, Delbergue.

DOELPUNTEN: 17’ Fleix 0-1, 57’ Samyn 1-1, 60’ Buyens (strafschop) 2-1.

GELE KAARTEN: 54’ Salem-Ngabou, 62’ Dahmane, 68’ Wils, 78’ Delbergue, 89’ Saidane.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Stove.

TOESCHOUWERS: 2.700.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws