Opnieuw aanvraag voor kantorencomplex langs N14

De spie tussen de Liersebaan en de Kanaalstraat in Massenhoven waar de kantoren zouden komen. Nu grazen er ’s zomers paarden en staat er een frituur. Foto: KMA

Opnieuw aanvraag voor kantorencomplex langs N14

Print
Massenhoven / Zandhoven -

De firma Retrabouw uit Viersel heeft in beroep een tweede aanvraag gedaan voor de bouw van een kantorencomplex tegenover de firma RG Tegels langs de N14 (Liersebaan) in Massenhoven. De ontsluiting is voorzien via drie inritten langs de Kanaalstraat en een voetweg.

Het Zandhovense schepencollege weigerde afgelopen zomer nog de omgevingsvergunning. Maar de Bestendige Deputatie gaat wel akkoord. Die beslissing hangt nu geafficheerd. Omwonenden die bezwaar hebben, kunnen nog naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

In de zomer liepen er bij de eerste aanvraag negentien bezwaarschriften binnen, vooral van omwonenden uit de Kanaalstraat die vrezen dat een veertien meter hoog kantoor met vier bouwlagen hun zicht zal belemmeren. Ook de friturist was ongelukkig, omdat zijn eethuisje zou worden afgebroken terwijl hij nog een huurovereenkomst tot 2022 heeft. Maar vooral het ongunstig advies van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf toen de doorslag. De Liersebaan zal nog heraangelegd worden op de bewuste plaats en het AWV vreesde ook de impact op het verkeer.

De Bestendige Deputatie verleende de vergunning nu toch tegen de negatieve adviezen in. Bij de nieuwe aanvraag gebeurt de ontsluiting volledig via drie inritten langs de Kanaalstraat en staat het gebouw volgens Retrabouw voldoende verwijderd van de N14 voor de heraanleg. Volgens de aanvrager blijft de verkeersimpact klein omdat het om een beperkt kantorencomplex gaat. De aanvrager geeft aan dat op die bewuste plaats, vlak bij de op- en afritten van de E313, ver van de dorpskern, kantoren beter passen dan woningbouw. Het gaat om verhuurbare kantoorunits en er wordt parking voorzien.

Opnieuw aanvraag voor kantorencomplex langs N14
De nieuwe aanvraag. Foto: KMA
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio