© KMA

Opnieuw aanvraag voor kantorencomplex langs N14

De firma Retrabouw uit Viersel heeft een nieuwe aanvraag gedaan voor de bouw van een kantorencomplex tegenover de firma RG Tegels langs de N14 (Liersebaan) in Massenhoven. De ontsluiting is voorzien via drie inritten langs de Kanaalstraat en een voetweg.

kma

Het Zandhovense schepencollege weigerde afgelopen zomer nog de omgevingsvergunning die Retrabouw vroeg voor de bouw van een kantorencomplex op de spie tussen de Liersebaan en de Kanaalstraat in Massenhoven. Er liepen toen negentien bezwaarschriften binnen, vooral van omwonenden uit de Kanaalstraat die vrezen dat een veertien meter hoog kantoor met vier bouwlagen hun zicht zal belemmeren. Ook de friturist was ongelukkig, omdat zijn eethuisje zou worden afgebroken terwijl hij nog een huurovereenkomst tot 2022 heeft. Maar vooral het ongunstig advies van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf toen de doorslag. De Liersebaan zal nog heraangelegd worden op de bewuste plaats en het AWV vreesde ook de impact op het verkeer.

Bij de nieuwe aanvraag gebeurt de ontsluiting volledig via drie inritten langs de Kanaalstraat en staat het gebouw volgens Retrabouw voldoende verwijderd van de N14 voor de heraanleg. Volgens de aanvrager blijft de verkeersimpact klein omdat het om een beperkt kantorencomplex gaat. De aanvrager geeft aan dat op die bewuste plaats, vlak bij de op- en afritten van de E313, ver van de dorpskern, kantoren beter passen dan woningbouw. Het gaat om verhuurbare kantoorunits en er wordt parking voorzien. Het gaat om een behandeling in laatste aanleg. De Bestendige Deputatie beslist nu.

© KMAMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio