Urban Trail overspoelt Mechelse binnenstad

Zowat 4.000 lopers en wandelaars namen zaterdagavond in het centrum van Mechelen deel aan de zesde editie van de Urban Trail. Het parcours van 6 of 10 kilometer liep dwars door verschillende historische gebouwen en bezienswaardigheden.

Ward Bosmans

Maar liefst 22 locaties zetten de deuren open voor de Urban Trail. Het Predikheren werd voor het eerst aangedaan. Verder werd er ook gelopen en gewandeld door onder andere het Paleis van Margaretha van Oostenrijk waar nu de rechtbank is en de nieuwste culinaire hotspot van de Dijlestad, de Vleeshalle. Ook Kazerne Dossin, het Martin’s Patershofhotel, het Schepenhuis en het Stadhuis verwelkomden de duizenden sportievelingen.

Schepen van Sport Abdrahman Labsir (VLD-Groen-M+) gaf even voor 20 uur het startschot aan de veemarkt. Daarna werd er gestart in zeven golven zodat het nooit té druk werd in de historische gebouwen. De laatste deelnemers vertrokken om 21.45 uur.

Het was voor de derde keer dat deze Urban Trail deel uitmaakt van het winterse programma ‘Mechelen houdt je warm’.

Familiegebeuren

Bart Verbesselt uit Heffen liep de urban trail met de hele familie. Mama Joke deed aan alle zes edities mee, voor Bart en de kinderen Elias (10) en Mauranne is het de eerste keer. Mauranne en haar vriendin Lauren wilden absoluut eens door hun school Ursulinen lopen. “We hebben ons niet speciaal voorbereid maar we spelen wel allemaal basket.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio