© rr

Twee lichtgewonden bij zware botsing tijdens parkeermanoeuvre

Bij een ongeval op de Steynstraat in Hoboken vielen vrijdagavond twee lichtgewonden. Volgens getuigen reed een wagen aan hoge snelheid in op een tweede wagen, die op dat moment aan het parkeren was. Beide wagens moesten getakeld worden.

jtp

Het ongeval gebeurde rond 22.15 uur vrijdagavond. “Een 26-jarige vrouw reed met haar Mercedes over de Steynstraat in de richting van de Kioskplaats”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Ze zocht en vond een parkeerplaats aan de andere kant van de weg en wilde omkeren aan een verkeersdrempel. “De vrouw verklaarde dat ze in de verte een voertuig zag aankomen, maar schatte in dat de wagen nog ver genoeg weg was om haar manoeuvre in te zetten”, aldus Bruyns. “Toen ze afdraaide, werd haar voertuig echter aangereden door de tegenpartij.”

Wat volgde was een harde klap. De vrouw liep hierbij enkele lichte verwondingen op. Ook de bestuurder van het ander voertuig, een 33-jarige man, raakte lichtgewond. “Hij verklaarde dat hij gewoon rechtdoor reed en niet meer kon stoppen”, vult Bruyns aan.

“Volgens getuigen reed de man tegen hoge snelheid, maar dat zal verder uitgeklaard moeten worden. Zelf geeft de betrokkene uitdrukkelijk aan dat hij niet te snel reed. De twee wagens waren niet meer rijvaardig en werden getakeld.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio