© Politie Antwerpen

Antwerpse politie deelt 89 fietslichtjes uit aan fietsers

De Antwerpse politie hield vrijdag een actie in de omgeving van het Centraal Station. Fietsers die geen verlichting hadden, kregen ditmaal geen boete. Wel deelde de politie fietslichtjes uit.

jtp

Zo deelde de politie op het kruispunt van de Van Eycklei met de Van Breestraat 20 lichtjes uit. Vier fietsers die er tegen de richting reden, werden wel geverbaliseerd. Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Justitiestraat reden 50 fietsers zonder licht. Ook zij kregen lichtjes van de politie. Elf fietsers kregen een boete omdat ze tegen de rijrichting fietsten. Twee voetgangers negeerden het rode licht en één autobestuurder werd beboet omdat hij het verkeersbord dat een verplichte richting aangeeft, negeerde.

“Er werd ook toezicht gehouden in de Grotehondstraat, wat een fietsstraat is. Eén bestuurder haalde daar een fietser in en werd daar ook voor beboet. Eén fietser reed over het voetpad en werd geverbaliseerd. In de fietsstraat reden ook 19 fietsers zonder licht. Ook zij kregen een fietslichtje”, aldus de politie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio