© mph

Fietser (16) overleden na vluchtmisdrijf, verdachte (21) had voorlopig rijbewijs en was onder invloed van drank en drugs

Op de Molenbaan in Vorselaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jonge fietser van 16 jaar aangereden. De bestuurder, een 21-jarige man uit Grobbendonk, heeft zich niet om zijn slachtoffer bekommerd en is doorgereden, maar werd later opgepakt. Toen de fietser zaterdagochtend rond 8u werd aangetroffen, kon geen hulp meer baten. Het parket heeft beslist de dader, die onder invloed was van drank en drugs, voor te leiden voor de onderzoeksrechter. Hij reed ook met een voorlopig rijbewijs.

mph, bvdl, brip

Het ongeval met vluchtmisdrijf werd ontdekt door de bestuurder van een geparkeerde vrachtwagen die nog even iets uit zijn voertuig wilde halen. “Ik was bijna aan mijn vrachtwagen toen ik eerst een vernielde fiets zag tussen de bomen. Het fietslicht brandde nog. Er lagen ook wat brokstukken. Dan zag ik die jongen liggen. Verder was er niemand in de buurt. Ik heb meteen de hulpdiensten gebeld”, vertelt de man aangedaan.

De politie sloot de Molenbaan af voor het verkeer in afwachting van de komst van een verkeersdeskundige. Het slachtoffer heet Ian, een jongen van 16 uit de buurt. Het precieze tijdstip waarop de aanrijding gebeurde, is nog niet bekend.

Het ongeval gebeurde in een bos op het smallere stuk van de Molenbaan, tussen Molenheide in Vorselaar en de gemeente grens met Grobbendonk. In de onmiddellijke omgeving staan geen huizen.

Voorlopig rijbewijs

Op de plaats van het ongeval werd onder meer een zijspiegel aangetroffen, die wellicht afkomstig is van het voertuig dat bij het ongeval betrokken was.

De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt. Het gaat om een 21-jarige jongeman uit Grobbendonk. De verdachte legde een positieve drugstest af. Hij verklaarde ook dat hij onder invloed van alcohol reed. “In zijn verklaring stelde hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat om een fietser ging”, meldt woordvoerder Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen. De aanrijder verklaarde verder dat hij vermoedt dat het ongeval gebeurde tussen 3 en 4 uur in de ochtend. Mogelijk kan de wetsdokter daarover uitsluitsel brengen.

Nog volgens parketwoordvoerster Vanderstokker waren het de ouders van de 21-jarige die de politie hadden verwittigd, nadat ze hadden opgemerkt dat de wagen van hun zoon ernstig beschadigd was.

De 21-jarige man wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio