© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Zwak Telenet Giants Antwerp onderuit in Bergen

De uitgestelde wedstrijd in het kader van de EuroMillions bracht geen vierde zege van Telenet Giants Antwerp deze campagne versus Bergen. De sinjoren gingen na een partij in de Mons Arena onderuit. De Henegouwers komen met 7 op 9 naast Limburg United en Oostende mee aan de leiding. De sinjoren incasseerden een derde nederlaag en vallen terug naar de vierde plaats.

Patrick Ceulemans

Na de studieronde (5-5) gleed Telenet Giants Antwerp tegen een snel spelend Bergen uit de partij. Arik Smith, Auston Barnes en Anthony Lambot zorgden na het eerste dan ook voor een 25-17 Henegouwse bonus. Geen beterschap in het tweede schuifje bij de Antwerpenaars. Een slechte verdedigend Antwerp Giants werd totaal uit verband gespeeld en Bergen liep weg naar 39-29.

De creativiteit van de geblesseerde Vic Sanders werd fel gemist. Offensief liep het voor geen meter en de shotselectie was rampzalig (1 op 9 driepunters in de eerste helft). Meer had Bergen niet nodig om via ook Zaccharie Mortant de voorsprong verder uit te diepen naar een 46-30 tussenstand halfweg.

Geen Antwerpse reactie bij de start van de tweede helft. De shots (5 op 23 driepunters!) vielen niet en de organisatie was zoek. Wat coach Christophe Beghin ook probeerde, de sinjoren bleven steriel acteren. In schril contrast met Bergen dat via verschillende spelers de kloof met attractief spel verder uitbouwde. Bij 51-30 was de twintiger een feit en bij de start van het slotkwart keek Telenet Giants Antwerp tegen een 61-40 achterstand aan.

Roby Rogiers scoorde na een mooie “move” voor de derde keer in the paint, Vrenz Bleijenbergh dropte een tweede bom en de Giants milderden een beetje naar 63-47. Bergen liet niet begaan en Arik Smith reageerde met een driepunter. Na 70-47 reageerde youngster Niels de Ridder naar 74-56 maar was het feest in de Mons Arena al een tijdje begonnen.

Bergen-Telenet Giants Antwerp 76-59

Bergen: Smith 10, Lambot 11, Adamovic 6, Barnes 7, Reinhardt 12, Cage 5, Freeman 12, Mortant 3, Van Caeneghem 10

Telenet Giants Antwerp: Van Den Eynde 0, Klassen 8, Donkor 6, Vanwijn 5, Bleijenbergh 9, De Ridder 7, Rogiers 10, Kesteloot 2, Dudzinski 4, Fall Faye 4, Rupnik 4

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal