Studio’s tijdelijk onbewoonbaar na nachtelijke brand

In de Van Notenstraat in Deurne brak vrijdagnacht een brand uit in een appartementsgebouw. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. In totaal werden veertien bewoners geëvacueerd. Op één persoon na kunnen alle bewoners zaterdag opnieuw binnen in hun studio.

jtp

De brand ontstond rond half één ’s nachts, in een studio achteraan op de eerste verdieping. Vermoedelijk lag een smeulende sigaret op een matras aan de basis van de brand. Omdat er heel veel rook in het gebouw hing, konden de bewoners niet naar buiten via de gang. “Ze werden alle veertien geëvacueerd via de ladderwagen van de brandweer”, aldus Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen.

Zes personen werden wegens rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis AZ Monica. Het gebouw, eigendom van het OCMW, was tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners, die er onder begeleiding wonen, kregen vrijdagnacht elders opvang.

Later op zaterdag konden ze bijna allemaal terug naar huis. Het appartement waar de brand ontstond, is wel onbewoonbaar verklaard. De man die er normaal woont, kan terecht in een crisiswoning.

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio