De nieuwe mascotte tekent ook present. © KVRO

Kindergemeenteraad zet schouders onder winterkermis

De Putse kindergemeenteraad organiseert zaterdag en zondag voor het eerst een winterkermis en kerstbrasserie in gc Klein Boom. Terwijl de kinderen genieten van talrijke attracties, kunnen hun ouders er gezellig iets drinken. Ook de nieuwe mascotte van de gemeente is present.

Kristof Van Rompaey

In 2011 organiseerde de gemeente al eens een winterkermis in Klein Boom. De kindergemeenteraad blinkt dat concept komend weekend op en neemt ditmaal de touwtjes in handen. “In de vernieuwde hal van Klein Boom kunnen kinderen naar hartenlust hun gangetje gaan op verschillende attracties, zoals een rups, een kindermolen, kleine autootjes en een trampoline”, legt jeugdconsulente Patricia Vonckx uit. “In de eventzaal maken we het gezellig voor de ouders.”

Twee weken geleden presenteerde de kindergemeenteraad nog een nieuwe mascotte voor de gemeente. “De vos is natuurlijk aanwezig tijdens de kermis. Vanaf januari verwachten we de pluche knuffelvosjes die we gaan verkopen”, zegt Vonckx nog. “Tijdens de springnamiddag van de kindergemeenteraad in maart is de mascotte er zeker ook weer bij.”

Kinderen betalen 20 euro om een dag deel te nemen aan de winterkermis, of 35 euro voor beide dagen. Met hun festivalbandje mogen ze ongelimiteerd gebruikmaken van een vijftal attracties. “Ze krijgen ook elk twee bonnetjes per dag om deel te nemen aan attracties waarmee je prijzen kunt winnen, zoals eendjes vissen, het schietkraam, ballen gooien of het lunapark”, zegt Vonckx. “Willen ze vaker aan zo’n attractie deelnemen, dan moeten ze dat ter plaatse aan het kraam betalen. Ouders en grootouders die iets komen drinken, hoeven natuurlijk geen toegang te betalen.” De winterkermis is zaterdag open van 14 tot 21u en zondag van 14 tot 20u.MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio