© Photo News

Antwerpfans geweigerd in Genk? Het is een grapje...

Even opschudding toen op de Facebookpagina van Tribune Zuid, een fanpagina voor supporters van KRC Genk, het bericht verscheen dat supporters van Antwerp niet langer welkom waren in de Luminus Arena.

pego

De reden? Het trommelverbod dat de Great Old afgelopen week invoerde, wat dan weer een rechtstreeks gevolg was van een hardnekkige trommelaar tussen de Genkfans tijdens de recente bekermatch op de Bosuil.

Het zou ‘na een kort onderling overleg’ geweest zijn, dat KRC Genk met de fans had besloten om geen Antwerpfans meer toe te laten tot de Genkse bezoekersvakken. Het was, volgens de fanpagina, immers “niet aan de orde dat andere voetbalclubs gaan bevelen op welke wijze de uitsupporters een match moeten beleven”.

Een grapje, zo blijkt nu. “Dat lijkt me inderdaad een solo-actie van een of andere grapjas”, reageert Peter Morren, woordvoerder van Genk. “Ik kan in elk geval bevestigen dat er geen sprake is van zo’n beslissing, gedragen door de club.”

De Antwerpfans kunnen dus op beide oren slapen, wanneer ze nog eens naar Genk zouden moeten trekken. Mogelijk pas in Play-off 1, overigens, want in de reguliere competitie moet Genk enkel nog begin februari naar de Bosuil. Zonder trommels, dus.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws