Antwerps Openluchttheater Rivierenhof start nieuwe concertformule voor jong talent

Het Antwerpse Openluchttheater (OLT) Rivierenhof pakt in 2020 niet alleen uit met de traditionele reeks zomerconcerten, ook in maart gaat het feeërieke podium al eens acht avonden lang open. Het nieuwe muziekconcept OLTCLUB is bedoeld voor jong talent dat op het punt staat door te breken en er zal slechts plaats zijn voor zowat 200 toeschouwers, die “letterlijk mee op het podium staan”.

belga

Het OLT Rivierenhof, een initiatief van de Arenbergschouwburg, wil met het nieuwe concept een jonger publiek laten kennismaken met de locatie waar de voorbije jaren het kruim van de Belgische pop- en rockscène langskwam, maar ook internationale toppers als Hall & Oates, Gilberto Gil, Elvis Costello, Kurt Vile en Steve Winwood. “De succesvolle concertreeksen kennen een trouw publiek, maar de Antwerpse jongeren vinden nog te weinig hun weg naar OLT Rivierenhof”, klinkt het vrijdag.

In maart 2020 krijgt jong talent op de rand van de doorbraak acht avonden lang een kans in het amfitheater in het hart van het park. Al zeker van de partij: het Antwerpse collectief Condor Gruppe, de “indiepop queen van de toekomst” Tsar B, de beloftevolle Belgisch-Boliviaanse producer Susobrino, feelgoodgroep Mooneye (StuBru’s Nieuwe Lichting van 2019) en de Waalse hiphopband Glauque. Ook KRANKk UK, IKRAAAN, Chibi Ichigo, MEYY, MC Yallah feat. Debmaster en Bombataz staan op de affiche.

Tickets voor een OLTCLUB-concert kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. De voorverkoop start vrijdag al via www.oltclub.be.

Tips om te Doen!