© Photo News

Mpoku (Standard) toch niet geschorst voor bekerwedstrijd tegen Antwerp

Standard zal toch kunnen rekenen op Paul-José Mpoku voor de bekerwedstrijd tegen Antwerp van volgende week woensdag. De Congolese sterkhouder van Standard is enkel geschorst voor de topper tegen Anderlecht dit weekend. Mehdi Carcela is er dan weer niet bij tegen de Great Old.

tsfn

In de wedstrijd tegen Moeskroen beging Mpoku een zware fout op Van Durmen. Rechtstreeks rood was het verdict van ref Boterberg. Standard accepteerde het oorspronkelijke voorstel van drie speeldagen schorsing niet. Vrijdag maakte de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond bekend dat Mpoku slechts een speeldag geschorst wordt en een geldboete van 1.500 euro krijgt.

Dat betekent dat Mpoku niet zal kunnen spelen tegen Anderlecht zondag, maar wel inzetbaar is in de bekerwedstrijd tegen Antwerp volgende week. De Great Old trekt woensdag naar Sclessin voor de kwartfinales van de Croky Cup.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen Carcela

Carcela is dan weer wel voor drie speeldagen geschorst voor zijn rode kaart na een drieste tackle op Mohamed in dezelfde wedstrijd tegen Moeskroen. Die straf aanvaardde Standard meteen, wat betekent dat het geen beroep kan doen op Carcela in de topper tegen Anderlecht dit weekend, de bekerwedstrijd tegen Antwerp volgende week woensdag en de competitiewedstrijd op Waasland-Beveren volgend weekend.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws