© BELGA

Delphine Boël wint: resultaat DNA-test koning Albert II moet bekendgemaakt worden

Het Hof van Cassatie verwerpt de cassatieberoepen die koning Albert II had ingesteld tegen twee arresten van het Brusselse hof van beroep. Dat betekent dat het DNA van de koning moet gematcht worden.

yb, blg

Het Hof van Cassatie verwerpt de cassatieberoepen die koning Albert II had ingesteld tegen twee arresten van het Brusselse hof van beroep. In zijn twee arresten had het hof van beroep geoordeeld dat Jacques Boël niet de wettelijke vader was van Delphine Boël en dat Albert II een DNA-analyse moest ondergaan. Het dossier keert nu terug naar het hof van beroep, en de resultaten van het DNA-onderzoek kunnen nu bekendgemaakt worden.

De advocaat van de koning, Alain Berenboom, reageert: “De koning heeft akte genomen van het arrest, dat handelde over de procedure van Delphine Boël en haar vader Jacques. Albert II is in deze fase van het proces tegen wil en dank meegesleurd, zonder dat zijn argumenten konden uiteengezet worden. Nu start een tweede luik, waarbij hij wel degelijk zijn verdediging zal kunnen uiteenzetten.”

Delphine Boël was in 2013 naar de familierechtbank gestapt om het wettelijke vaderschap van Jacques Boël te betwisten en, in een tweede fase, het vaderschap van Albert II te laten erkennen. Ze zegt al jaren dat de voormalige vorst haar biologische vader is. Jacques Boël had zich niet verzet tegen de betwisting van zijn wettelijk vaderschap en had een DNA-test ondergaan om aan te tonen dat hij niet de biologische vader was.

Nu in het nieuws