Zwemmers betalen vanaf volgend jaar meer in zwembad Geerdegemvaart. © Dirk Vertommen

Prijs voor zwembeurt stijgt tot 4,5 euro

De prijzen om te sporten in Mechelen stijgen in 2020. Een zwembeurt voor een volwassene kost vanaf 1 januari bijvoorbeeld 4,5 euro, anderhalve euro meer dan vandaag. In plaats van de 10-beurtenkaart komt er een familiekaart van 30 euro.

Sven Van Haezendonck

Net zoals bij de parkeertarieven was het zes jaar geleden dat de stad de tarieven om te sporten nog aanpaste. In het stedelijk zwembad Geerdegemvaart gaan ze in vanaf 1 januari 2020. “Door de stijgende energieprijzen in combinatie met onze verouderde infrastructuur waren de huidige tarieven niet meer houdbaar”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport. De nieuwe tarieven liggen in lijn met wat Mechelaars betalen in het provinciaal zwembad Nekkerpool.

Binnenkort betalen volwassen individuele zwemmers 4,5 euro voor een ticket, voor minderjarigen en 65-plussers is de prijs 3,5 euro. “Dat wil ik wel even kaderen: de effectieve kostprijs voor één individuele zwemmer is zeven keer hoger. Dat verschil passen we met de stad bij”, stelt Labsir. Nieuw is ook dat de stad de bestaande 10-beurtenkaart (24 euro voor volwassenen) omvormt naar een familiekaart. Die kunt u zowel voor volwassenen als voor kinderen gebruiken en die kost 30 euro voor tien beurten. Voor mensen met een UiTPAS met kansentarief blijft de prijs dezelfde: 1 euro per zwembeurt.

Voor scholen en sportclubs voert de stad de nieuwe tarieven in het zwembad en alle sportaccommodatie in vanaf 1 augustus 2020. Ook in de sporthallen IHAM, Winketkaai, Leest, Paardenstraatje, De Plaon, Appelaar, Arena, Donkerlei en Gymnopolis worden de tarieven voor volwassenen geïndexeerd. Voor jongeren is er een aangepast tarief, dat 65% van de prijs voor volwassenen bedraagt.

www.mechelen.be/tarieven-zwembad-geerdegemvaart

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio