De kniklader waarmee een 15-jarige op pad was. © Politie Mechelen-Willebroek

15-jarige rijdt rond met kniklader: politie plukt hem uit verkeer

Bij een controleactie voor de BOB-wintercampagne controleerde de politie Mechelen-Willebroek woensdagmiddag in totaal 148 automobilisten. Een vrouw die met haar 11-jarige dochter op weg was naar een speelgoedwinkel, blies positief. Ook de 15-jarige bestuurder van een kniklader werd aan de kant gezet.

De politie Mechelen-Willebroek hield woensdagnamiddag een BOB-controle op de Leestsesteenweg in Mechelen. In totaal nam ze 148 ademtests af.

Een bestuurster had te diep in het glas gekeken. De vrouw, die op dat moment met haar 11-jarige dochter op weg was naar een speelgoedwinkel even verderop, maakte rechtsomkeer toen ze de controlepost zag. De agenten merkten dat op en konden haar snel onderscheppen. De vrouw bleek 1,15 promille alcohol in haar bloed te hebben. Ze moest haar wagen meteen voor zes uur aan de kant laten staan en mag een boete van 1.600 euro verwachten.

De politie kon ook nog een 15-jarige jongen uit het verkeer plukken. De knaap was met een kniklader op weg van Leest (Mechelen) naar Tisselt (Willebroek), goed voor een traject van acht kilometer. Om dat type voertuig te mogen besturen heb je minstens een rijbewijs B nodig en moet je dus 18 jaar zijn. De eigenaar van de kniklader krijgt nu een proces-verbaal voor het toevertrouwen van zijn voertuig aan een persoon die geen geldig rijbewijs heeft. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio