© Dirk Vertommen

Verhuurster schuldig aan dood van 29-jarige vrouw door CO-vergiftiging

De 61-jarige Cary M. uit Lier is door de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. In 2018 kwam een vrouw om het leven na een CO-intoxicatie in een huurwoning van M., die op de hoogte was van problemen met de boiler.

Stijn Van de Sande

Op 5 maart 2018 werd de 29-jarige Gereltsogt U. dood aangetroffen in de badkamer van haar huurwoning in de Lisperstraat in Lier. Al snel werd duidelijk dat de mama van twee om het leven was gekomen door een koolstofmonoxidevergiftiging. De oorzaak was een technisch defect aan de boiler. Nochtans zou verhuurster Cary M. sinds 2016 meermaals op de hoogte zijn gebracht van problemen met de boiler en werd in het huurcontract zelfs opgenomen dat hij in 2017 zou worden vervangen door een condensatieketel. Iets wat niet gebeurde.

M. ontkende dat ze op de hoogte was van de problemen en hield altijd vol dat ze niet wist dat de situatie levensbedreigend kon zijn. Haar advocate vroeg dan ook de vrijspraak. Openbaar aanklager Ken Van hoogenbemt ergerde zich aan het gebrek aan schuldinzicht bij de vrouw en beweerde dat ze de dag na het overlijden zelfs aan een loodgieter vroeg om de cijfers van bepaalde meetresultaten te manipuleren. Het parket vorderde daarom een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel.

De rechtbank besliste donderdag om de redenering van het parket te volgen en de vrouw moet daarenboven nog een boete van 4.000 euro betalen. Er werden ook schadevergoedingen van 12.500 euro aan de broer en zus, van 15.000 euro aan de partner en van 25.000 euro aan de vader van het slachtoffer toegekend. Haar moeder stortte na het overlijden helemaal in en verblijft intussen in een psychiatrische instelling.MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio