Eerste schepen Mechelen kampeert drie dagen in tuin stadsmuseum: “Ik ga mijn oor te luister leggen”

Eerste schepen Patrick Princen overnacht drie dagen in de tuin van het Hof van Busleyden. Foto: Sven Van Haezendonck

Eerste schepen Mechelen kampeert drie dagen in tuin stadsmuseum: “Ik ga mijn oor te luister leggen”

Print
Mechelen -

Patrick Princen (Vld-Groen-m+), eerste schepen in Mechelen, kampeert drie dagen lang in de tuin van Museum Hof van Busleyden. Hij blijft er ook echt overnachten. Als schepen van Participatie heeft hij daar zo zijn redenen voor.

Princen, nog vrij nieuw in de lokale politiek, heeft zijn eigen stijl. Zo stak hij als schepen van Openbare Werken al geregeld mee de handen uit de mouwen. Bij de uitvoeringsdiensten bijvoorbeeld, om te weten wat er leeft bij de medewerkers van de stad op het terrein. Diezelfde motivatie heeft hem er nu toe aangezet om donderdagnamiddag zijn tent op te zetten in de tuin van het stadsmuseum.

Neverending Park

In de ondergrondse ruimte van het Hof van Busleyden is vorig weekend het Neverending Park geopend, nog tot maart 2020. Daar loopt de tentoonstelling De Grond der Dingen, een initiatief waarvoor Mechelaars zelf voorstellen indienden om hun stad beter te maken. “Als schepen van Participatie ben ik ervoor bevoegd om naar de mensen te luisteren en dat wil ik hier doen. In de tentoonstelling zijn er momenteel 83 projecten te zien die in aanmerking komen voor realisatie op 20.000 vierkante meter grond. Ik vind het zelf heel interessante projecten en ik wil mijn oor te luister leggen”, vertelt Patrick Princen.

Om veiligheidsredenen kan de groene schepen niet in het museum zelf overnachten. “Daarom heb ik mijn tent in de tuin gezet. Tijdens de zomer ga ik geregeld ook in de bergen kamperen, maar dit is toch een uitdaging”, zegt hij.

www.degrondderdingen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio