© Patrick De Roo

Overvaller probeert met geweld kassa van Lidl aan Sint-Jansplein te stelen

De Lidl-vestiging in de Van de Wervestraat, aan het Sint-Jansplein, kreeg donderdagmorgen ongewenst bezoek. Een man probeerde met de kassa aan de haal te gaan. Daarbij schuwde hij het geweld niet. De overvaller faalde wel in zijn opzet en sloeg op de vlucht.

jtp

De verdachte kwam rond 8.45 aan de kassa en wilde zogezegd afrekenen. “Toen de kassierster de kassa opende, sloeg hij toe. De verdachte trachtte de kassa uit de toog te trekken, maar de kassierster kon dat verhinderen. Ze sloeg de lade dicht. Daarna is de verdachte gaan lopen”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De twee aanwezige personeelsleden, een vrouw van 57 en een man van 24, waren erg aangedaan door de feiten. “De man had zelfs enkele slagen gekregen van de dader”, vult Bruyns aan. “Voor de twee slachtoffers werd een ziekenwagen ter plaatse gevraagd en uiteraard kregen ze ook slachtofferzorg aangeboden.”

De politie kwam ter plaatse en deed nazicht in de omgeving, maar zonder resultaat. “Onder meer de camerabeelden van de winkel zullen bekeken worden in het onderzoek”, klinkt het bij de politie.

© Patrick De Roo

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio