De bode zou cocaïne hebben gedeald in de omgeving van het Mechelse stadhuis. © rr

Bode op stadhuis dealt drugs na zijn uren

Een 22-jarige man uit Mechelen moest zich woensdag voor de rechtbank verantwoorden voor het verkopen van drugs. Hij zou onder meer cocaïne gedeald hebben in de omgeving van het stadhuis, waar hij werkte als bode.

De politie kwam Iliass E.J. op het spoor nadat ze een tip kregen over een jonge drugsdealer die werkte op het stadhuis van Mechelen. Uit onderzoek van zijn gsm bleek al snel dat hij contacten had met een tiental mensen uit het drugsmilieu of met mensen met een drugsverleden. Aan zeker een van hen verkocht hij tot vijf keer toe verdovende middelen. Volgens enkele berichten in zijn gsm konden kopers de drugs bij hem komen ophalen in de buurt van het stadhuis. Na 17u leverde hij aan huis.

Er werd een huiszoeking bij de man uitgevoerd, maar er werden geen drugs aangetroffen. De drugshond van de politie reageerde wel positief op zijn kledij en meubilair. Het openbaar ministerie vordert een celstraf van vijftien maanden en 8.000 euro boete, eventueel met uitstel.

E.J. was in juni betrokken bij een zwaar verkeersongeval waarbij een auto van een brug op de E19 naar beneden stortte en naast de R6 terechtkwam. Hij lag nadien twee maanden in coma. “Daardoor herinnert hij zich niets van de maanden daarvoor”, aldus de verdediging. “Maar hij stelt niets te maken te hebben met de verkoop van drugs. Ook het resultaat van de huiszoeking is pover, aangezien er geen drugs gevonden werden. Ik vraag dan ook de vrijspraak.”

De rechter velt een oordeel op 8 januari.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio