© ISOSORT

STVV-Genk blijft 3-3: clubs niet in beroep

KRC Genk zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de Limburgse derby van 28 september op bezoek bij STVV.

belga

De Geschillencommissie besliste vorige week dinsdag dat de bewuste competitiematch, die in de slotminuten werd gestaakt door supportersgeweld, niet opnieuw gespeeld moet worden. De 3-3 stand die op dat moment op het scorebord stond, blijft behouden.

Genk en STVV ontsnapten aan een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en een replay zonder publiek. Wel kregen ze elk 5.000 euro boete, moeten ze in een nog nader te bepalen thuismatch een deel van hun tribunes sluiten en het hele seizoen een sensibiliserende boodschap delen met hun fans tijdens thuiswedstrijden.

STVV en Genk hadden samen gepleit voor een integrale replay, met publiek, en hoopten door een procedurefout om voorts aan straffen te ontsnappen. Scheidsrechter Lawrence Visser blies de derby immers af zonder de veiligheids- en politieverantwoordelijke te raadplegen, wat indruist tegen de voorschriften. De Geschillencommissie volgde die redenering, maar legde gezien de ernst van de feiten alsnog een straf op.

De landskampioen beraadde zich nog over een eventuele beroepsprocedure bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar ziet daar nu toch van af. Eerder liet ook STVV al weten zich neer te leggen bij de uitspraak.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws