Heel wat overtreders bij grote controleactie op carpoolparkings

Themabeeld. Foto: rr

Heel wat overtreders bij grote controleactie op carpoolparkings

Print
Breendonk / Liezele / Ruisbroek / Puurs-Sint-Amands -

De politie van de zones Rupel en Klein-Brabant voerden dinsdag enkele grote controleacties uit op vrachtvervoer en personenwagens op de carpoolparkings langs de E19, A12 en N16. Daarbij liepen heel wat overtreders tegen de lamp.

Bij de controleacties in Rumst en Puurs-Sint-Amands kregen de lokale politiediensten niet alleen steun van de Federale Wegpolitie, maar ook de douane, de Vlaamse Belastingsdienst, de Vlaamse Wegeninspectie, RVA, Toezicht Sociale Wetten en RSZ waren van de partij. Zowel vracht- als personenwagens werden aan een grondige controle onderworpen.

“142 bestuurders legden een ademtest af”, aldus de politie. “Een bestuurder had te diep in het glas gekeken en moest zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Er waren ook drie bestuurders niet in orde met hun rijbewijs en er werden vier processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de technische eisen van de voertuigen. Twee chauffeurs reden zonder verzekering. Hun wagen werd in beslag genomen. Nog iemand kreeg een boete omdat hij door het rode licht reed.”

Gepeperde rekening

Enkele vrachtwagenchauffeurs kregen een gepeperde rekening. “Er waren twee bestuurders niet in orde met de ladingverzekering (232 euro) en drie chauffeurs hadden de regels omtrent de rij- en rusttijden overtreden (2.725 euro). Een bestuurder was met zijn gsm bezig achter het stuur (116 euro).”

De Vlaamse Belastingsdienst inde voor 8.347,25 euro aan achterstallige verkeersbelasting bij in totaal achttien voertuigen. Eén overtreder kon dit niet onmiddellijk betalen. Zijn voertuig werd in beslag genomen. De douane inde dan weer 12.997,02 euro aan achterstallige penale boeten. Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij niet met de juiste diesel reed.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio