Wim Voss, Ignace Degens, Kevin Goovaerts en Mehdi Mathlouthi organiseren opnieuw de Mirage winterbar. © Sven Van Haezendonck

Winterbar is op en top Mechels: “Sam Gooris of Günther Neefs, allemaal passeren ze in Mirage”

De mannen achter winterbar Mirage zijn er klaar voor. Op het binnenplein van het stadhuis gooien ze donderdagavond opnieuw de deuren open van hun op en top Mechelse winterbar. “Met vier blikvangers, we beginnen met de basketballers van de Kangoeroes”, zegt medeorganisator Wim Voss.

Sven Van Haezendonck

Al voor de achtste keer steken ondernemers Wim Voss, Mehdi Mathlouthi, Kevin Goovaerts en Ignace Degens de handen uit de mouwen om Mechelen in een feestelijke eindejaarssfeer onder te dompelen. “Door enkele kleine ingrepen zoals een iets kleiner podium, breiden we de capaciteit van de tent uit voor achthonderd mensen. Dat is nodig, want de tickets voor ons nieuwjaarsfeest waren in een uurtje tijd de deur uit”, vertelt Voss. Vertrouwde recepten zijn onder andere een avond met Radio Botanique. “De klassiekers die bezoekers van ons gewoon zijn, staan op de affiche.”

Basketbal promoten

Maar er is meer. Véél meer. “Als wij er op zondag 5 januari mee stoppen, hebben we hier 25 evenementen georganiseerd. Sam Gooris of Günther Neefs, allemaal passeren ze de revue. Alleen op kerstdag, tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn we gesloten”, zegt Wim Voss. De eerste nieuwigheid waar de organisatie van Mirage mee uitpakt, vindt meteen op de openingsavond plaats, donderdag vanaf 20.30u. “Samen met de Kangoeroes, onze eersteklasser, willen wij het basketbal in onze stad bekender maken. De club speelt zelfs Europees en nog te weinig Mechelaars weten dat. Speciaal voor de Kangoeroes Night hebben we last minute Sam Gooris met zijn ‘basketsloefkes aan’ uitgenodigd. Er is ook een meet & greet met de spelers”, vertelt Voss.

Heel blij is de ondernemer over de samenwerking met het Sociaal Huis. Volgende week dinsdag 17 december van 14 tot 16.30u organiseert Mirage in de tent een meezingconcert met evergreens uit de tijd van toen. “Mantelzorgers, senioren of mensen die het minder breed hebben, iedereen is welkom. In het toegangsticket van 5 euro zijn ook een koffie en taart inbegrepen.”

Kerstconcerten

Een derde samenwerking is er met Foundation Mechelen, ook al voor het goede doel. Het jaarlijkse kerstconcert in de Sint-Romboutskathedraal op vrijdag 20 december is volledig uitverkocht. “Alle aanwezigen krijgen na het concert gratis toegang bij ons. Dan werken we met Dirk Stoops als dj, totaal iets anders. Mensen die er op het feestje nog bij willen zijn, kunnen nog een ticket kopen voor het feestje dat start om 21.30u”, geeft Wim Voss aan.

De laatste blikvanger is een optreden van de Concertband van Heffen aan de vooravond van kerst, op maandag 23 december om 19u. Special guest is Günther Neefs. Die formule was afgelopen zomer tijdens Maanrock een schot in de roos. “Ik wilde hen hier graag voor een wintereditie”, zegt Voss. Afsluiten doen ze in Mirage op zondag 5 januari met een Bal Populaire na de traditionele nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. “Vanaf 13u gooien we de deuren een laatste keer open. Het zou leuk zijn als we de nieuwe burgemeester Alexander Vandersmissen kunnen overtuigen om de eerste plaatjes te draaien.”

www.miragemechelen.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Tips om te Doen!