Beerschot gaat via ex-speler Daniel Cruz samenwerken met topclub in Colombia

Beerschot heeft een samenwerkingsakkoord getekend met de Colombiaanse topclub America de Cali. Dat maakte bestuurslid Jan Van Winckel dinsdagavond bekend op een supportersavond in het Olympisch Stadion. Ex-speler Daniel Cruz vormt de link tussen België en Colombia.

kofr

Beerschot gaat dus intensief samenwerken met America de Cali, een topclub in Colombia. Het is via ex-Beerschotspeler Daniel Cruz, die werkzaam is bij de Colombiaanse club, dat de samenwerking tot stand is gekomen. America de Cali werd vorig seizoen nog landskampioen in Colombia. Via Daniel Cruz en zijn Colombiaanse club schuimt Beerschot al ruim een jaar de Zuid-Amerikaanse markt af op zoek naar nieuwe spelers.

De samenwerking met de Colombianen werd recent dus ook geofficialiseerd. Op nieuwe spelers is het wel nog even wachten. Naar eigen zeggen stond Beerschot vorig jaar al dicht bij een Argentijnse speler, maar ketste de transfer in laatste instantie nog af. Op het supportersoverleg werd overigens ook benadrukt dat er voorlopig geen versterking zal bijkomen tijdens de winterstop. Hernan Losada is tevreden met de kwaliteit van zijn huidige spelerskern.

© MARC GOYVAERTS/ GMAX Agency

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws