Opnieuw drugscafé voor twee maanden dicht

Café Zriga in de Bleekhofstraat moet twee maanden de deuren sluiten. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA) nadat er illegale feiten werden vastgesteld. De drughond reageerde op verschillende plaatsen door de aanwezigheid van drugs.

jtp

Naar aanleiding van verschillende meldingen die de politie kreeg over het veelvuldige komen en gaan van klanten aan het café, gingen ze over tot een controle van de zaak. Er was op dat moment geen zaakvoerder aanwezig. In de rookruimte hing een doordringende cannabisgeur en zaten twee personen die in het bezit waren van drugs.

“Samen hadden zij meer dan vier gram hasjiesj en bijna een gram marihuana op zak, en één van hen was een joint aan het roken. Op de grond lagen nog twee joints. Tussen de radiator en aan de toegangsdeur werden nog verpakkingen met hasjiesj gevonden, en op de grond lag in totaal 9,64 gram hasjiesj”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

De politie trof in de gelagzaal van het café ook nog een persoon aan die 2,38 gram hasj op zak had. Op een speelbord werden restanten van cannabis gevonden. De drugs reageerde dan ook op verschillende op verschillende plaatsen. Daarop werd beslist om de zaak gerechtelijk te verzegelen. Burgemeester De Wever achtte een sluiting van twee maanden, tot en met 10 februari 2020, noodzakelijk.

“De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in het café herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de verkoop, de aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs”, aldus Vermant nog. “De eigenaar vergemakkelijkt de handel door zijn zaak onbeheerd achter te laten. De aanwezigheid van deze zaak zorgt voor een duidelijk gevaar voor verstoring van de openbare orde in een buurt die al langere tijd gebukt gaat onder drugproblematiek.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio