© Politie Mechelen-Willebroek

Politie vindt 3 kilogram cannabis en 42.000 euro bij gezin van zeven

De politie heeft bij een huiszoeking bij een drugsdealer in de Van Benedenlaan in Mechelen niet alleen hoeveelheden cannabis en hasj, maar ook 42.000 euro cash geld aangetroffen. In de woning verbleef ook een man die illegaal in het land was.

(svds)

Zondagavond trok een wagen de aandacht van een patrouilleploeg van de politie Mechelen-Willebroek. In de Willem Rosierstraat reed hij een openbare parking op en daarna hield de bestuurder zich op bij enkele voertuigen die er kortstondig geparkeerd stonden. Toen de agenten de 25-jarige bestuurder even later wilden aanspreken, probeerde hij snel een gsm te verstoppen.”

“De man bleek in het bezit van 45 gram cannabis”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Dat wordt aanzien als een hoeveelheid om te verkopen. Daarom hebben we het parket gecontacteerd en een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning in de Van Benedenlaan. Daar troffen we nog eens 3,1 kilogram cannabis en 25 gram hasj aan. Er lag ook verpakkingsmateriaal, een geldtelmachine en meer dan 42.000 euro cash geld.”

Gezin van zeven personen

Op de zolderruimte van het huis ontdekten de agenten ook een man die illegaal in het land verbleef. In het pand woonde een gezin van zeven personen. Iedereen werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Een 12-jarig meisje werd tijdelijk opgevangen door een tante.

De 25-jarige man werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De andere bewoners mochten opnieuw naar huis. De aangetroffen drugs, goederen en geld werden in beslag genomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio