© Faroek

Politie is op zoek naar man die 24-jarig meisje aanrandde in De Zwarte Ruiter

Politie en parket zijn op zoek naar de verdachte van een aanranding in café De Zwarte Ruiter op 27 juli van dit jaar. Een vrouw van 24 werd in het toilet van het café betast, gekust en bijna het wc-hokje ingesleurd. Het was zaakvoerder Dries Verdick die als eerste klacht indiende bij de politie. VTM-programma Faroek toonde dinsdagavond de beelden.

Britt Peeters

In Faroek was gisterenavond te zien hoe een 24-jarige vrouw op 27 juli werd vastgegrepen door een verdachte man in de toiletten van café De Zwarte Ruiter op het Zegeplein. De man neemt de vrouw vast, betast haar borsten en probeert haar te tongzoenen. Hij trekt de vrouw ook mee in het toilet, maar ze kan zich verzetten.

“Ik ben meteen naar buiten gelopen en heb lang gehuild. Een vriendin heeft me naar huis gebracht omdat ik te hard onder de indruk was”, getuigt ze. Toen cafébaas Dries Verdick op de bewakingsbeelden de feiten zag die zich in zijn café hadden afgespeeld, diende hij meteen klacht in de bij lokale politie. “Ik was enorm aangedaan door de beelden en werd ook boos van. Ik wil vermijden dat dit nog eens gebeurt”, zegt hij. Verdick heeft intussen 22 camera’s in zijn zaak geplaatst. “Voor zowel de veiligheid van het personeel als de klanten.”

Bewust opgewacht

Ook het parket tilt zwaar aan de feiten. “Uit de beelden blijkt dat de man al langer toenadering zocht op de dansvloer. Hij heeft ook het slachtoffer bewust opgewacht in het toilet en wist waarmee hij bezig was”, zegt magistrate Anouk Draulans. Het parket doet een oproep naar mogelijke andere slachtoffers van de verdachte.

“Ik blijf mij afvragen wat er gebeurd was als hij mij wel het wc-hokje kon intrekken. Het is belangrijk dat hij gevat kan worden, want ik heb het gevoel dat ik niet zijn enige slachtoffer ben”, zegt de twintiger.

De man heeft een licht getaande huidskleur, een baardje en snor en is slank gebouwd. Hij droeg op het moment van de feiten een witte T-shirt en een pet met een ster op. Wie tips heeft over de verdachte, kan de politie contacteren op 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.be.

© Faroek

© Faroek

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio