© RR

Jeugdhuis De Vonk blijft week dicht na brand: “We hopen dat de daders het lef hebben om naar de politie te gaan”

In de toiletten van jeugdcentrum De Bogaard in Geel brak maandagavond brand uit in de toiletten. Een snel optreden kon een ramp voorkomen, maar jeugdhuis De Vonk blijft wel voor de rest van de week gesloten.

(ho)

Nog een handvol medewerkers was maandag in de late namiddag aanwezig toen vanuit de herentoiletten in jeugdcentrum de Bogaard op de Diestseweg in Geel een dichte rook opsteeg. Die kwam zowel uit een van de wc-hokjes als uit de handdoekenverdeler naast de wastafel. Het vuur was snel onder controle, maar de schade aan de toiletten is bijzonder groot. Door de aanwezigheid van twee vuurhaarden gaan de ordediensten uit van opzettelijke brandstichting, maar de oorzaak wordt nog onderzocht.

De medewerkers van jeugdhuis De Vonk in het gebouw reageren bijzonder boos op de feiten. “Door deze brand zijn we genoodzaakt om deze week het jeugdhuis dicht te houden”, zeggen ze. “Onze cursussen kunnen hierdoor vandaag en morgen (dinsdag en woensdag, red.) dus niet doorgaan. En niet enkel wij zijn getroffen, ook de Jeugddienst van Geel wordt geraakt.” Die dienst is wel telefonisch bereikbaar, maar werkt voorlopig ergens anders.

“We hopen dat de daders het lef hebben om zelf naar de politie te gaan en besef hebben van hun daden”, klinkt het bij De Vonk. “Als we er niet op tijd bij waren, was het nu einde werking en was het jeugdhuis weg. Maar we geven niet op, we weten zeker dat deze zaak uitgeklaard wordt.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio