© Stad Mechelen

Mechelaars planten 557 bomen aan in hun tuinen

De eerste groepsaankoop voor bomen die de stad Mechelen organiseerde, was een succes. Bijna tweehonderd Mechelaars bestelden samen 557 bomen voor hun tuinen. Volgend jaar komt er zeker een herhaling van de actie.

svh

Het stadsbestuur lanceerde de campagne ‘Boom zoekt Grond’, een idee van gemeenteraadslid Tine Van den Brande (Vld-Groen-m+), eind mei. Het krentenboompje is met 149 exemplaren de meest bestelde boom. Daarna volgen de pruimenboom en de gele kornoeije. “Alles bij elkaar bestelden 198 Mechelse gezinnen samen 557 bomen. Daar zijn we heel tevreden mee”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en Groenontwikkeling.

Voor de strafste stunt zorgden bewoners in de Cederstraat, die samen achttien bomen hebben aangekocht om hun wijk te vergroenen. “Door de populariteit van de fruitbomen versterken de deelnemende Mechelaars ook de eetbare stad”, vertelt de eerste schepen. In 2020 komt er zeker een nieuwe editie. “Met deze laagdrempelige actie ontzorgen we onze inwoners, zodat hun enthousiasme niet stopt bij goede bedoelingen”, klinkt het. Andere steden en gemeenten tonen interesse om het concept over te nemen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio