© Photo News

Ook derde verdachte van straatroof in Lier gevat

De politie Mechelen-Willebroek heeft maandag de 17-jarige man uit Mechelen gevat die betrokken was bij een straatroof in Lier in april. De beelden van de aanval werden getoond tijdens Faroek op VTM. De jeugdrechter besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden.

jtp

Het 42-jarige slachtoffer werd op 19 april gevolgd in de Brouwerijstraat in Lier door drie jonge mannen. Ze hadden het gemunt op zijn gsm, maar gingen uiteindelijk aan de haal met zijn portefeuille. Daarin zat slechts 15 euro. De man werd bij de feiten zwaar toegetakeld.

De beelden werden vorige week dinsdag verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. Twee van de drie betrokkenen stapten vervolgens zelf naar de politie. De derde, een 17-jarige man uit Mechelen, werd maandag gevat door de lokale politie Mechelen-Willebroek. “Hij werd verhoord en is vandaag (dinsdag, red.) voorgeleid bij de jeugdrechter. Deze besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden”, aldus Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

Ook de tweede minderjarige, een 17-jarige man uit Boom, is vrij onder voorwaarden. De derde betrokkene, een 19-jarige man uit Temse, zag zijn aanhouding dinsdag met een maand verlengd worden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio